,


Наш опрос
За последние 30 лет ваша жизнь в Украине
Улучшилась
Изменилась, но не особо заметно
Ухудшилась
Я покинул Украину
Я не проживал в Украине последние 30 лет


Показать все опросы
Other


Курсы валют


Курсы наличного обмена валют в Украине

Внешний вид


Без ковбаси, консервів та кондитерських виробів: В Держпродспоживслужби розповіли про оновлене шкільне меню
0
Як інформує Цензор.НЕТ, про це в інтерв'ю "Українському радіо" розповіла фахівчиня Держпродспоживслужби Галина Провізіон.

"У стравах обмежать кількість солі, цукру, жирів рослинного та тваринного походження, а також соків із додаванням підсолоджувачів та цукру. У меню не повинні бути ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви. Виключені мають бути також кондитерські вироби, оскільки до їхнього складу входять у значному розмірі сіль, цукор, консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування", - пояснила експертка.

За її словами, орієнтовно 75% харчових продуктів у шкільних їдальнях мають бути рослинного походження.

"Планується поступове зниження кількості солі до 1 -1,5 г на одне приймання, вживати дозволено лише йодовану сіль для приготування їжі. Зменшення цукру має бути вдвічі — до 7,5 г на одне приймання", - додала Провізіон.

Кількість хліба має бути зменшено вдвічі, а перевага надаватиметься цілозерновому. Натомість кількість овочів та фруктів має бути збільшено.

Також планують збільшити кількість молока та молочнокислих продуктів, м’яса та риби.
censor.net

-->


Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут видеть и оставлять комментарии к данной публикации.