Як інформує Цензор.НЕТ, про це в інтерв'ю "Українському радіо" розповіла фахівчиня Держпродспоживслужби Галина Провізіон.
"У стравах обмежать кількість солі, цукру, жирів рослинного та тваринного походження, а також соків із додаванням підсолоджувачів та цукру. У меню не повинні бути ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви. Виключені мають бути також кондитерські вироби, оскільки до їхнього складу входять у значному розмірі сіль, цукор, консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування", - пояснила експертка.
За її словами, орієнтовно 75% харчових продуктів у шкільних їдальнях мають бути рослинного походження.
"Планується поступове зниження кількості солі до 1 -1,5 г на одне приймання, вживати дозволено лише йодовану сіль для приготування їжі. Зменшення цукру має бути вдвічі — до 7,5 г на одне приймання", - додала Провізіон.
Кількість хліба має бути зменшено вдвічі, а перевага надаватиметься цілозерновому. Натомість кількість овочів та фруктів має бути збільшено.
Також планують збільшити кількість молока та молочнокислих продуктів, м’яса та риби.
censor.net
"У стравах обмежать кількість солі, цукру, жирів рослинного та тваринного походження, а також соків із додаванням підсолоджувачів та цукру. У меню не повинні бути ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви. Виключені мають бути також кондитерські вироби, оскільки до їхнього складу входять у значному розмірі сіль, цукор, консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування", - пояснила експертка.
За її словами, орієнтовно 75% харчових продуктів у шкільних їдальнях мають бути рослинного походження.
"Планується поступове зниження кількості солі до 1 -1,5 г на одне приймання, вживати дозволено лише йодовану сіль для приготування їжі. Зменшення цукру має бути вдвічі — до 7,5 г на одне приймання", - додала Провізіон.
Кількість хліба має бути зменшено вдвічі, а перевага надаватиметься цілозерновому. Натомість кількість овочів та фруктів має бути збільшено.
Також планують збільшити кількість молока та молочнокислих продуктів, м’яса та риби.
censor.net