Про це molbuk.ua розповіли в Українській асоціації постачальників торговельних мереж.
В Асоціації порівняли європейські ціни на м’ясо та українські — і визначили, що наше дорожче.
У вересні середня ціна на свинину з кісткою, за даними Держстату, становила 101,3 гривні. А вирізка свинини кістки для грилю або відбивної продається за 159,99 гривні. В Асоціації постачальників торговельних мереж дослідили, що у Литві та Румунії ціна на вирізку становить 149,2 гривні, в Угорщині – 152,7 гривні, а в Польщі – 158,4 гривні.
“Пропозиція м’яса зменшується катастрофічними темпами, – вважає генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. – Хоча зараз – дві тенденції. Нашого м’яса стає дедалі менше, але й українці скоротили його споживання.
Ми лише курятиною забезпечуємо себе повністю, а значну частину м’яса імпортуємо. Зокрема 50 відсотків свинини імпортуємо, а 50 – маємо української свинини, частка імпорту яловичини – 60 відсотків. М’ясо будуть постачати значну частину з Польщі і меншу частину – з Латинської Америки".
Щоби налагодити постійне постачання в Україну, мине два-три місяці. Тож вже наприкінці року будемо бачити більше імпортного м’яса – свинину, яловичину і навіть сало іноземне. А за рахунок збільшення поставок буде знижуватися ціна, бо імпортне м’ясо на 20 відсотків дешевше за українське, кажуть фахівці.My Webpage
В Асоціації порівняли європейські ціни на м’ясо та українські — і визначили, що наше дорожче.
У вересні середня ціна на свинину з кісткою, за даними Держстату, становила 101,3 гривні. А вирізка свинини кістки для грилю або відбивної продається за 159,99 гривні. В Асоціації постачальників торговельних мереж дослідили, що у Литві та Румунії ціна на вирізку становить 149,2 гривні, в Угорщині – 152,7 гривні, а в Польщі – 158,4 гривні.
“Пропозиція м’яса зменшується катастрофічними темпами, – вважає генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. – Хоча зараз – дві тенденції. Нашого м’яса стає дедалі менше, але й українці скоротили його споживання.
Ми лише курятиною забезпечуємо себе повністю, а значну частину м’яса імпортуємо. Зокрема 50 відсотків свинини імпортуємо, а 50 – маємо української свинини, частка імпорту яловичини – 60 відсотків. М’ясо будуть постачати значну частину з Польщі і меншу частину – з Латинської Америки".
Щоби налагодити постійне постачання в Україну, мине два-три місяці. Тож вже наприкінці року будемо бачити більше імпортного м’яса – свинину, яловичину і навіть сало іноземне. А за рахунок збільшення поставок буде знижуватися ціна, бо імпортне м’ясо на 20 відсотків дешевше за українське, кажуть фахівці.My Webpage